Veilig de weg op tijdens de herfst!

Gepubliceerd op 2021-10-06 09:57:05
Veilig de weg op tijdens de herfst!-2021-10-06 09:57:05

Tijdens de herfst is er meer risico op autoschade. Met deze tips kun je toch veilig de weg op!

Sinds een paar weken is de herfst weer officieel van start gegaan. Het levert vaak mooie plaatjes op, maar in de herfst is de kans op een ongeval twee keer zo groot. Met deze tips zorg je dat je ook de herfst veilig doorkomt!

 

Laagstaande zon

Nu de dagen steeds korter worden, zit een groot deel van de automobilisten achter het stuur als de zon laag aan de hemel staat. Dit kan zeer gevaarlijk zijn, omdat de zon natuurlijk een verblindende werking kan hebben. Zorg er daarom voor dat je altijd een zonnebril binnen handbereik heb liggen in je auto. Verder is een goede verlichting bij een laagstaande zon extra belangrijk. Ook al klinkt het misschien vreemd, hierdoor ben je veel beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Ook is het goed om rekening te houden met je achterliggers en minder plotseling te remmen om ongelukken te voorkomen.

 

Gladheid

De meeste mensen denken bij gladheid vooral aan de winter. In de herfst kan de weg echter ook flink glad worden! Vooral als het hard waait, kunnen er veel bladeren op de weg terecht komen. Gooi hier nog een flinke bui regen overheen, en de weg kan spekglad zijn. Tegen deze gladheid is helaas weinig te doen. Zorg er daarom voor dat je banden nog genoeg profiel hebben en pas je snelheid aan. Winterbanden zijn hiervoor natuurlijk helemaal ideaal!

 

Technische problemen

In de herfst kan het weer nogal onstuimig zijn. Kou en regen kunnen in dat geval je auto aantasten. Voornamelijk de accu is vrij gevoelig voor kou, en vooral in de herfst en winter zien we problemen met accu’s die niet meer willen starten. Laat daarom op tijd controleren of je accu nog in goede staat is voor de komende herfst en winter. Behalve de accu kan nachtvorst ook de motor beschadigen. Controleer daarom je antivries, en vul deze bij als het nodig is.

 

Regen

Naast gladheid, kan regen ook een negatief effect hebben op je zicht in de auto. Zware regenval kan ervoor zorgen dat je zelfs minder ziet dan wanneer het mistig is. In combinatie met de lage zon kan dit al helemaal rampzalig zijn. Gelukkig is hiervoor een simpele oplossing: zorg ervoor dat je ruitenwissers nog goed functioneren, en ze je ruit nog echt droogmaken.
 

Verlichting

Verlichting is natuurlijk altijd belangrijk, maar in de herfst nét nog wat meer. Goede verlichting is essentieel om te zien en gezien te worden. Controleer dus regelmatig of je verlichting nog goed werkt, of laat het door ons controleren. Verder kan opspattend vuil of modder die in de herfst op de weg ligt ervoor zorgen dat je auto en lampen vuil worden, waardoor je lampen veel minder zichtbaar zijn. Controleer ook dit regelmatig.

Als je deze tips volgt, zou het geen probleem moeten zijn om zonder kleerscheuren de herfst door te komen! Is je auto aan een onderhoudsbeurt toe? Maak dan tijdig een afspraak bij ons. 

 

Mocht je vragen hebben over het onderhoud van je auto, bel ons dan gerust via 077 398 71 71. Een afspraak maken kan makkelijk en snel, via de Autobedrijf Fer van Lin app.