Met de auto op vakantie: zo bereid je je voor!

30-04-2021 12:57
Met de auto op vakantie: zo bereid je je voor!-2021-04-30 12:57:55

Bereid je voor op je autovakantie met deze tips

Ga jij met de auto op vakantie komende zomer? Kom niet voor verrassingen te staan en bereid je auto én jezelf hier goed op voor. Hoe je dat doet? Wij geven je graag wat tips om alles zomerproof te maken:

 

  • Mobiliteitsgarantie

Wij bieden voor slechts €39,95 per jaar een mobiliteitsgarantie, wat gratis pechhulp inhoudt. Bij pech zorgen wij binnen heel Europa gratis voor vervangend vervoer en zelfs voor een eventuele overnachting in het buitenland. Wist je dat bij ANWB deze mobiliteitsgarantie bijvoorbeeld €180 per jaar kost? Door de mobiliteitsgarantie bij Autobedrijf Fer van Lin af te sluiten, zijn dat  heel wat gratis verdiende pilsjes op vakantie! Check dus even wanneer jouw huidige mobiliteitsgarantie verloopt en kom langs in onze garage voor meer informatie over ons aanbod.

 

  • Vakantiecheck

Zorg dat vóór vertrek jouw auto even nagekeken is door een professional en kom tijdens de reis niet voor verrassingen te staan. Kleine moeite, bespaart een hoop ellende! Wij staan graag voor je klaar om jouw auto helemaal na te kijken, zodat jij zonder zorgen op vakantie kunt gaan. Maak nu meteen een afspraak en zorg dat jij en je auto goed voorbereid zijn.

 

  • Autobedrijf Fer van Lin app

Voor klanten is er niets handiger dan altijd de Autobedrijf Fer van Lin app op zak te hebben. Naast dat je middels een pushmelding herinnerd wordt aan onderhoudsbeurten en APK, biedt de app ook hulp bij pech of storingen. Wij zijn namelijk eenvoudig te bereiken via de live-chat en wij bieden direct hulp. Daarnaast heb je altijd een digitaal schadeformulier bij de hand. Je weet maar nooit! De app is gratis te downloaden in de Appstore of Playstore.

 

  • Vloeistoffen checken

Controleren van het oliepeil, de ruitenwisservloeistof, de remvloeistof en de koelvloeistof kun je eenvoudig zelf. Natuurlijk moet je dit gewoon periodiek checken, maar vooral als je op vakantie gaat is het verstandig om dit vooraf nogmaals gedaan te hebben. Een tekort aan deze vloeistoffen kan namelijk leiden tot autopech. Zorg daarnaast ook voor de juiste bandenspanning, dan verbruik je minder brandstof en heb je een betere wegligging.

 

  • Schone auto

Zorg dat je vóór het inladen je auto even een schoonmaakbeurt gegeven hebt. Zorg dat de ramen en spiegels goed schoongemaakt zijn, zodat je hier tijdens de reis geen problemen door ondervindt. Geef daarnaast de auto ook vanbinnen een schoonmaak. Ga er even met de stofzuiger doorheen en gooi alle prullen weg. Geen zin of tijd om dit nog voor jouw reis te doen? Ga dan eens langs bij Coppus Carwash Venlo, de grootste wasstraat van Venlo!

 

  • Alle benodigde spullen in de auto

In Nederland ben je niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben liggen. Maar het is zeker aan te raden om bepaalde artikelen standaard mee te hebben. Vooral als je een langere reis dan normaal gaat maken. Wees dus goed voorbereid en heb alle benodigde spullen in de auto liggen, vooral wanneer je de grens over gaat.

 

  • Auto inladen

Dan is het tijd voor de moeilijkste klus: alle koffers en andere spullen de auto inladen. Op hoop van zegen dat het past! Zorg dat je zware koffers altijd zo dicht moglijk bij de rugleuning van de achterbank plaatst. Plaats daarnaast zware dingen zo veel mogelijk onderop. Dit is niet alleen om het zwaartepunt van de auto laag te houden, maar dit is ook in het geval van een ongeluk veiliger. Leg ook geen spullen op de hoedenplank en leg een bagagenet over de spullen die boven de achterbank uitsteken. Bij een noodstop kunnen anders de spullen naar voren vliegen. Prop de auto ook vooral niet te vol. Vaak gebruik je niet eens alles van wat je allemaal meeneemt. Zonde, aangezien het zorgt voor meer benzineverbruik en het voor gevaarlijke situaties kan zorgen.
 

  • Kinderen bezighouden

Op vakantie gaan met de auto heeft veel voordelen, maar die kinderen op de achterbank kosten vaak meer energie dan je gehoopt had. Het is altijd weer een uitdaging om de kinderen de gehele reis weten te vermaken. Hoe je de autorit een feestje maakt? Geef de kinderen bijvoorbeeld een stempelboekje, speciaal gemaakt voor de reis die afgelegd gaat worden. Laat de kinderen een stempel zetten bij bezienswaardigheden die jullie tegenkomen of activiteiten die ze moeten uitvoeren. Neem ook voldoende tijdschriften, lees- of puzzelboekjes mee, of speel samen spelletjes als ‘wie ben ik’, ‘ik ga op reis en ik neem mee’, of ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’.
 

  • Plan de reis goed

Maar het allerbelangrijkste tijdens zo'n lange autorit is om de sfeer te bewaken en geen ruzie te maken, over bijvoorbeeld de route. Pluis daarom vooraf uit of er wegwerkzaamheden zijn en wat eventueel vervangende routes zijn.

 

Autobedrijf Fer van Lin wenst jullie veel plezier op vakantie toe!