Binnenkort een onderhoudsbeurt? Zo bereid je je auto voor!

19-04-2021 12:10
Binnenkort een onderhoudsbeurt? Zo bereid je je auto voor!-2021-04-19 12:10:26

Bereid je auto slim voor op een beurt: neem alles mee en ruim (als het even kan) op.

Brengt jouw auto binnenkort een bezoekje aan de garage voor APK of onderhoud? Zorg dan dat jij en je auto goed voorbereid zijn! Want goede voorbereiding is het halve werk. Zo komen jij én onze monteurs niet voor verrassingen te staan. Zorg dat je voor een keuring of beurt het volgende geregeld hebt:

 

  • Maak de auto goed schoon

De eerste indruk is belangrijk, ook bij auto's! Zorg daarom dat je je auto een (snelle) schoonmaak hebt gegeven. Niet alleen vanbuiten, maar vooral vanbinnen. Want daar komen onze monteurs vaak de rommeligste plekken tegen. Plastic flesjes, gebruikte mondkapjes, hondenharen, bonnetjes: helaas kijken onze monteurs bijna nergens meer van op. Denk aan hun gezondheid en ga als het even kan een paar minuutjes met de vuilniszak en stofzuiger door je auto heen.

 

  •  Ruim álle plekken op

Tijdens een schoonmaak wordt alle rotzooi vaak snel weggemoffeld in het handschoenenkastje, de kofferbak of op de achterbank. Terwijl dat nou júist de plaatsen zijn waar onze monteurs moeten zijn! Leg daarom bijvoorbeeld al je spullen tijdelijk in een kratje in de kofferbak of op de achterbank, dan kunnen wij deze eenvoudig tijdelijk verplaatsen. Wist je bijvoorbeeld ook dat wij in de voetenruimte van de bijrijdersstoel moeten zijn? Zorg dat ook daar geen afval of spullen liggen.

 

  • Leg alvast klaar wat we nodig zullen hebben

Leg het onderhoudsboekje alvast klaar op de bijrijdersstoel, dat scheelt ons wat speurwerk! Vergeet ook niet om het dopje van de slotbout erbij te leggen, anders kunnen wij ons werk niet uitvoeren. Het is trouwens sowieso aan te raden om dit dopje altijd in de auto te hebben liggen en niet thuis. Mocht je onverhoopt ooit langs de weg komen te staan met een slappe band, dan kom je zonder dit dopje niet ver. Bedank ons later!

 

  • Check alvast aan je auto wat je zelf kunt doen

Kosten besparen? Loop je auto dan alvast na en kijk wat je zelf aan onderhoud kan doen. Volgens BOVAG is dit namelijk de top 5 afkeurpunten tijdens een keuring:

1. Kapotte of verkeerde verlichting
2. Gebreken aan het remsysteem
3. Te lage bandenspanning of te weinig profiel
4. Beschadigde ruitenwissers
5. Gebreken aan de uitlaat

Daar zitten veel punten bij die je zelf alvast aan kan pakken! Maak bijvoorbeeld de ruitenwissers goed schoon of vervang ze en zorg dat de banden op de juiste spanning zijn.

 

  • Bespaar op je garagebezoek

Ook tijdens het bezoek kun je besparen op de kosten. Combineer bijvoorbeeld een APK met een beurt, zodat de auto maar één keer naar de garage hoeft. Stel het maken van een APK-afspraak ook niet uit, want dat kan een boete opleveren. Download de Autobedrijf Fer van Lin app en krijg automatisch een pushmelding wanneer er weer een afspraak gemaakt moet worden. Zelf hoef je nergens meer aan te denken, wij helpen je herinneren!